Fotocredits: PCW

VolkerWessels Cycling Team onthult zijn opstelling voor 2024

ProCycling Women
06/02/2024

Het VolkerWessels Cycling Team, voorheen bekend als Parkhotel Valkenburg, heeft tijdens een evenement in het theater in Rijssen, Nederland, op 5 februari zijn team voor het komende seizoen voorgesteld. In een poging om de selectie te balanceren met een mix van jeugd en ervaring, verwelkomde het team twee nieuwe aanwinsten, voormalige WorldTour-rensters Sabrina Stultiens en Valerie Demey, beiden 30 jaar oud. Hun toevoeging is bedoeld om het team extra diepte en expertise te bieden.

De werving van Stultiens en Demey wordt gezien als een strategische zet om de concurrentiepositie van het team te versterken door ervaren rensters aan de selectie toe te voegen. Hun begeleiding wordt als onschatbaar beschouwd voor de jongere leden van het team terwijl ze de uitdagingen van het professionele wielrennen het hoofd bieden.

Met in totaal 17 rensters voor dit seizoen kondigde het team zijn partnerschap aan met het Nederlandse bouwbedrijf VolkerWessels als de nieuwe hoofdtitelsponsor. Deze samenwerking symboliseert een nieuwe start en ambitieuze doelen voor de toekomst, voortbouwend op het historische succes van het team in het ontwikkelen van opmerkelijk talent binnen de wielerwereld.

Onder de alumni van het team bevinden zich verschillende vooraanstaande wielrensters die aanzienlijke successen hebben behaald in hun carrière, zoals Tour de France-winnares Demi Vollering, momenteel de nummer één gerangschikte renster in de UCI-standaard, sprintsuperster Lorena Wiebes, de regerend Europees Kampioen Mischa Bredewold en Riejanne Markus, de Nationaal Nederlands Kampioen Tijdrijden. Deze prestaties onderstrepen de reputatie van het team in het koesteren van jong talent en het behalen van competitief succes.

Deze samenwerking symboliseert een nieuwe start en ambitieuze doelen voor de toekomst

Raymond Rol, de sportdirecteur van het VolkerWessels Cycling Team, deelde zijn visie op de strategie van het team en de samenwerking met VolkerWessels. Hij benadrukte de voortdurende inzet van het team voor het ontwikkelen van jong talent en sprak hoge verwachtingen uit voor het komende seizoen.

De combinatie van opkomende talenten en ervaren professionals zet de toon voor wat een transformatief jaar voor het team zou kunnen zijn. Met de steun van VolkerWessels en een duidelijke visie op de toekomst, streeft het team ernaar zijn eerdere prestaties te overtreffen en een significante impact te maken op het professionele wielerparcours.

Na de teampresentatie vertrekken de rensters naar een trainingskamp in Calpe, Spanje. Dit kamp is cruciaal voor de voorbereiding van het team, met de focus op het verbeteren van het teamwork en het opbouwen van sterkere relaties tussen de rensters voordat ze aan hun eerste competitieve optreden van het seizoen beginnen bij de Volta Communitat Valenciana in Spanje.

Deel dit artikel op:

Gerelateerde artikelen

Download our App for:
© ProCycling Women 2024